Blauwe Plekken

Theater in Feite

activiteiten afbeelding

Blauwe plekken

Wilt u het thema kindermishandeling bespreekbaar maken? Wij hebben voor u een theatervoorstelling over dit thema. De voorstelling is een bewerking van het boek Blauwe plekken van Anke de Vries. Het boek is in 1993 bekroond met de Prijs van de Nederlandse Kinderjury en het thema is helaas nog steeds actueel. 

"Blauwe plekken is het verhaal van Judith, die door haar moeder wordt geslagen, maar dit geheim weet te houden, totdat . . ."
Alle personages worden door de twee acteurs gespeeld.

Twee acteurs komen naar u toe en spelen de voorstelling voor uw leerlingen voor de klas. De voorstelling is bedoeld voor klas 1 en 2 van middelbare scholen maar vanaf dit jaar is de voorstelling ook geschikt gemaakt voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De taal die gebruikt wordt is voor alle niveaus toegankelijk.

De voorstelling duurt 30 minuten, waarna er tijd is voor een nagesprek met de acteurs. Wij hebben een lespakket ontwikkeld om het moeilijke thema goed in te leiden en goed te verwerken.

Lespakket

We hebben een goed lespakket laten maken. We brengen een moeilijk onderwerp ter sprake en verwachten van de scholen ook volledige medewerking om de verwerking goed te laten verlopen.

Doelgroep

Voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste en tweede klas van het voortgezet onderwijs. Een voorstelling voor het basisonderwijs is in ontwikkeling.

Periode
In overleg
Duur
30 minuten
Groepen
7, 8, VO
Groepsgrootte
1 klas
Lessen
1 voorstelling en lespakket
Tijdstip
In overleg
Duur
30 minuten
Locatie
Op school
Prijs
Gratis in overleg met de gemeente Capelle aan den IJssel
Bijzonderheden
Een mentor of leerkracht dient mee te werken en is aanwezig tijdens de les.

Bestellen

Scholen kunnen deze activiteit bestellen door eerst in te loggen.